En minimalistisk gravidgarderob

(Inlägget publicerades på min tidigare blogg 2018-07-09)

Oavsett om vi väljer att omfamna en minimalistisk livsstil i övrigt, så tycker jag mig se tydliga minimalistiska tendenser vad gäller våra garderober. Att ha få, men väl utvalda kvalitetsplagg är helt enkelt trendigt. Helst en Pinterestvänlig, färgkoordinerad capsule wardrode, tillräckligt komprimerad för att få plats på en avskalad klädställning i ditt lika avskalade sovrum.Och varför inte? Att minimera garderoben är ett av de fysiska områden i hemmet som haft störst effekt för mig. Mindre stress, tvätt och felköp är bara några av fördelarna med en mindre, men mer välfungerande, garderob. Detsamma gäller för gravidgarderoben. Hur stor garderob som behövs under graviditeten beror förstås på hur mycket kroppen förändras, vilken årstid du är gravid under, vad du arbetar med och hur din livvstil ser ut i övrigt. Hur din vanliga garderob ser ut spelar också in. Personligen varken trivs jag i, eller tycker det är särskilt smickrande, med alltför åtsmitande överdelar/klänningar. Jag har därför kunnat använda mina vanliga plagg långt in i graviditeterna.  

 Min gravidgarderob har bestått av följande plagg:

  • 1 par gravidjeans
  • 1 par gravidmjukisbyxor
  • 1 gravidlinne
  • 1 gravidtröja
  • 2 gravidklänningar
  • Gravidstrumpbyxor
  • 3 tunikor

 Under våren har jag varit på några större fester och finare tillställningar, och inför dem köpte jag en festklänning. Vid dessa tillfällen var det härligt att få klä upp mig och känna mig riktigt fin i ett plagg helt anpassat efter gravidkroppen. I övrigt är plaggen ovan samma som jag använt under båda graviditeterna. Behöver jag säga hur mycket jag ser fram emot att göra mig av med alltihop så fort nästa bebis kommit? Likaså ser jag fram emot att byta ut i stort sett alla mina underkläder framåt hösten. Två täta graviditeter sätter sina spår, om man säger så. Samma sak gäller för träningskläder.  Under de första 4-5 månaderna av mina graviditeter har jag kunnat använda i stort sett alla mina vanliga plagg. Därefter har jag börjat använda gravidjeans och gravidstrumpbyxor, men fortsatt använda mina vanliga blusar/skjortor och klänningar. Under båda graviditeterna har jag slutat arbeta cirka två månader innan beräknad förlossning, och har därför inte behövt vara ”välklädd” (har kontorsjobb) under de sista månaderna då man ju är som störst. Den sista tiden har jag istället levt i dessa tunikor (två svarta och en randig) tillsammans med mjukisbyxor, strumpbyxor eller barbent. Under den här extremt varma sommaren har jag också haft stor användning av mina strandtunikor (en svart och en vit) i svalt material. Inte direkt plagg man går på stan i, men fantastiskt sköna att bära över bikini medan man pustar ut i skuggan.  

Nu är jag nyfiken – vilka plagg har varit viktiga för dig som är/har varit gravid?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.