Förvaring av lillasysters kläder

(Inlägget publicerades på min tidigare blogg 2018-10-01)

Hur storasysters kläder förvaras vet ni sedan tidigare, idag tänkte jag visa var lillasyster har sina. Det här sovrummet är husets minsta, och här hade vi tänkt att lillasyster skulle bo. Men sedan några veckor tillbaka är det istället storasyster som sover här, och lillasysters spjälsäng står i vårat sovrum. Med tanke på att lillasyster redan har hunnit få en del gosedjur och leksaker i present, och att storasyster såklart också blivit intresserad av dem, känns det helt enkelt logiskt att använda storasysters rumsom ett gemensamt lekrum, och det här rummet som sovrum. Därför flyttade vi in storasysters säng hit, och det har fungerat hur bra som helst. ”Lekrummet” blev dessutom väldigt mycket större när sängen (90 x 200 cm) togs bort. 

Nu dröjer det ju ett tag innan barnen kan sova tillsammans här inne, men vi passade på att göra förändringen innan storasyster blir större och mer medveten om ”mitt och ditt”. När det så småningom blir dags för lillasyster att byta från spjälsäng till vanlig säng funderar vi på att köpa en våningssäng till barnen in hit. 

Nåväl. I den här garderoben har jag stuvat undan alla storasysters kläder efterhand som hon vuxit ur dem, i väntan på ett syskon (just nu finns här kläder upp till storlek 86). Varje storlek har en egen låda, med alla plagg förutom skor/ytterkläder. Den här typen av förvaring finns i alla sovrumsgarderober i huset – otroligt praktiskt med de utdragbara lådorna för snabb överblick. Hade vi inte haft dessa lådor hade jag satsat på transparenta plastlådor, storleksmärkta och staplade på varandra, för att få till ett liknande system. Ytterkläder och storasysters ärvda plagg förvaras i överskåpen. 

Förhoppningsvis kommer dessa plagg täcka lillasysters behov under de första två åren. Vi kommer säkert köpa en del nytt också, men då är det ”en in – en ut” som gäller. Minimerade barngarderober är nämligen en av de där sakerna som räddar trötta småbarnsföräldrars förstånd, eller hur?

Lillasyster är nu 2,5 månad, och de plagg som används för tillfället förvaras i skötbordet. Eftersom hälften ständigt ligger i tvättkorgen får allt plats utan problem. Vi använder fortfarande flera av de plagg jag visade här, men har bytt ut några bodys och pyjamasar till större storlekar. Det har också tillkommit några plagg som lillasyster fått i present. 

Under första halvåret växlar ju storlekarna snabbt, så framöver – när de fyra första lådorna avverkats eller så – tänker jag att barnen ska kunna dela garderob. Det hade varit himla skönt att ha alla kläder samlade på ett ställe. Jag älskar att pyssla med sånt, men ska försöka att hålla mig ett litet tag till.   

 Önskar er en fin start på veckan!

En reaktion till “Förvaring av lillasysters kläder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.