Lillasysters höstgarderob 2018 (strl 62)

(Inlägget publicerades på min tidigare blogg 2018-10-29)

Kommer ni ihåg hur lillasysters startgarderob såg ut? Det känns som en hel evighet sedan jag skrev det där inlägget. Nu sjunger de plaggen på sista versen storleksmässigt, och jag har gått igenom bebiskläderna i storlek 62 här hemma, för att sätta ihop en ny kapselgarderob. Ska jag vara helt ärligt är jag rätt trött på dessa plagg eftersom de också använts av storasyster, men utifrån ett hållbarhetsperspektiv känns det inte försvarbart att köpa nytt.Och så länge ingen annan än jag lider utav det är det HELT okej. 

Allt utom ytterplaggen förvaras i skötbordet ovan. Kläder och pyjamasar i korgen till höger, och strumpor och haklappar i en låda under skötbädden. Väldigt praktiskt, tycker jag, att ha allting samlat så länge bebisarna är små och ligger hyfsat stilla på skötbordet.

Innehållet i lillasysters höstgarderob 2018 (strl 62)

 • 1 ullkofta (ärvd från storasyster) 
 • 5 pyjamasar (2 ärvda)
 • 1 sparkdräkt (ärvd)
 • 1 klänning + kortbyxor (ärvt från storasyster)
 • 7 bodys (6 ärvda, varav 5 från storasyster)
 • 4 byxor (ärvda, varav 3 från storasyster)
 • 1 par strumpbyxor
 • 8 par strumpor (varav 2 par är raggsockor ärvda från storasyster) 
 • 16 haklappar (13 ärvda)
 • 1 ullkappa (ärvd från storasyster)
 • 1 vindfleeceoverall (ärvd från storasyster)
 • 1 vindfleecemössa (ärvd från storasyster)
 • 1 par ullvantar (ärvda från storasyster)

Faktum är att vi har nästan dubbelt så mycket kläder i den här storleken kvar sedan tidigare, men mycket av det har plockats bort. Dels sådant som inte är bekvämt eller praktiskt, men också vissa udda plagg som liksom inte passar ihop med det andra (det låter så fåfängt, men har man lyxen att välja – så varför inte!). Men den främsta anledningen till att jag försöker minimera bebisgarderoben är att jag tycker det förenklar såväl påklädning som tvätt och förvaring. Med egen tvättmaskin som körs åtminstone en dag i veckan behövs inte mer kläder än så här, trots att vi fått en riktig kräk-bebis (därav de många haklapparna…).

Något varmare ytterplagg än vindfleeceoverallen använder vi inte än. I vagnen behövs det inte eftersom vi har en rejäl åkpåse, och i bilen använder vi en tjock filt när det är kyligt. Skulle det bli väldigt kallt finns en dunoverall i storlek 68 att plocka fram. 

De bortplockade kläderna har jag tänkt sälja av på en barnloppis till våren. Förvarar nu de plaggen i en separat låda som säkert kommer fyllas på efter hand. Vi har nämligen lite för mycket bebiskläder i alla storlekar upp till 86, åtminstone utifrån hur mycket (eller snarare lite) storasyster använde dem. De får dock rensas ut efter hand som vi ser om lillasyster har behov av dem eller inte. Det är inte direkt några enorma mängder det handlar om (se här).   

Önskar er en fin start på veckan!

2 reaktioner till “Lillasysters höstgarderob 2018 (strl 62)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.