Målsättningar istället för nyårslöften

Så, hur var julen? Är du redo för 2019? Jag njuter som alltid av dagarna mellan jul och nyår. Dagarna när stressen och pressen har lagt sig, tiden går långsamt och det äntligen är dags att koppla av. Det är en perfekt tid att ägna sig åt reflektion av det gångna året. Stämma av vad som blev mer eller mindre lyckat, och fundera över vilka vägar man vill ta nästa år. 

Svämmer era Instagramflöden också över av nyårslöften just nu? Jag är inte mycket för sådana. Faktum är att jag tycker de är ganska tramsiga. Det jag ogillar är reglerna och snävheten som omgärdar dem, för att inte tala om pressen på att bli en ny version av sig själv bara för att ett nytt år börjar (som om man inte har fullt upp ändå). Däremot är jag väldigt inne på reflektion just nu, och har under de senaste dagarna ägnat en hel del tid åt att se tillbaka på året som gått. Jag har också formulerat och skrivit ner några målsättningar inför nästa år (visst låter målsättningar mer lustfyllt än nyårslöften?). Vissa är större, andra mindre. Sådant jag vill få gjort, områden jag vill utveckla, saker jag vill släppa taget om. 

Och nu vill jag tipsa er om att göra detsamma. Det visade sig nämligen vara en riktig toppengrej att skriva ner dessa tankar. Mål, riktning och vilka steg som är nödvändiga för att komma dit blir så mycket tydligare när man ser dem på papper. Är du som jag, och har svårt att veta var du ska börja när det kommer till målsättningar? Läs min text om fokus här. Jag kan också rekommendera den här inspirerande texten (med den träffande titeln ”10 simple ways to be the real you and take back your new year”) av Courtney Carver.

Under 2019 kommer jag att lyssna mer till mig själv – vad jag vill och behöver, istället för att göra det som förväntas. Jag tänker vara snäll mot mig själv och låta nödvändiga förändringar få ta tid. Mina målsättningars exakta innehåll vill jag hålla hemliga ett tag till, men kanske finns det anledning att berätta om dem framöver.

Finns det något särskilt du vill åstadkomma under nästa år? Vad har du för tankar kring nyårslöften och målsättningar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.