Nytt i lekrummet

Den senaste månaden har jag köpt några nya saker till lekrummet, för de pengar/presentkort barnen fick i julklapp. Som ni vet gillar jag öppna leksaker, så det är sådana jag valt ut. Små barn utvecklas ju så väldigt snabbt, så det gäller att hänga med i svängarna och anpassa leksaksutbudet allteftersom deras intressen och färdigheter förändras.

Dels så har jag köpt en leksaksservis (för att det uppmuntrar till roll-lek) i plåt från Omm Design, som genast blev en storfavorit hos 2,5-åringen.

Och så det här fantastiska regnbågen från Grimm’s. Sök på ‘Grimm’s rainbow’ för att se bilder och videos av vad som kan konstrueras med denna otroliga byggsats – en mer öppen leksak finns inte.

Sist men inte minst har jag köpt den här gräsliga pussel-mattan. Men, oavsett vad jag tycker utseendet så kan jag konstatera att barnen älskar den. Storasyster för att hon är intresserad av siffror, bokstäver och att pussla. Och lillasyster för att det är spännande med alla färger. Här sitter vi mycket just nu. Leker, bygger med duplo eller klossar, pusslar och grejar. Lillasyster sitter längre och längre stunder utan stöd, men det är fortfarande vingligt – och därför skönt att ha ett större mjukt underlag att placera henne på. Lätt att rengöra är den också, till skillnad från fina ullmattan vi hade tidigare, och som nu står ihoprullad i garderoben.

Så här ser det förresten ut i leksakshyllan just nu, efter senaste leksaksrotationen (se tidigare bilder här). Eller alltså, det ser ut så här när storasyster inte är hemma. Den tid hon är hemma är det inte lika harmoniskt.

I korgarna högst upp är det rit- och pysselgrejer. I de tre på näst nedersta hyllplanet är det leksaksmat, några små gosedjur, och klossar. I nedersta korgarna är det duplo och instrument.

Ni kanske undrar vart tågbordet tagit vägen? Det har flyttat ner i gillestugan. Perfekt att kunna gå ner där och leka en stund om lillasyster behöver sova i lugn och ro på övervåningen.

Önskar er en fin onsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.