Lillasysters vårkapsel 2019 (storlek 68-74)

Lillasyster växer så det knakar, och det har återigen blivit dags att uppdatera hennes kapselgarderob. Som vanligt har jag satt ihop de bebiskläder vi har sedan tidigare. Tre av tröjorna har hon dock fått i present/julklapp, och så har jag köpt vintermössa och vintervantar. I övrigt är allting ärvt från storasyster, som i sin tur ärvt ungefär hälften av en släkting.

Vi hade kvar betydligt fler plagg än så här från storasysters bebistid, men inför vårens kapsel har jag rensat hårt. Dels för att det är rörigt att ha en massa oanvända plagg liggande – utan någon egentlig koll på vad som passar vare sig säsongen eller storleken – och dels för att jag kommer sälja av en hel del plagg på en loppis i slutet av månaden. Nu är det bara favoriterna kvar, i milda och lättmatchade färger. SÅ. SKÖNT! Framförallt för ordningens skull, men också för att det blir så mycket enklare att tvätta när allt går i liknande toner. Och apropå tvätt så blir det en hel del av den varan just nu. Det kräks och det dreglas och det kladdas med mat dagarna i ända. Men trots att ett klädset sällan ”håller” mer än en dag, så tycker jag att den här mängden kläder är precis lagom för vår lilla bebis (vi bor i villa och har alltså egen tvättmaskin).

På översta bilden: 2 tjockare tröjor, 3 koftor, 1 velouroverall, 4 bodys, 3 par byxor och 3 klänningar. Utöver det ett par byxor och en body som vid fototillfället satt på bebis, samt ett par strumpbyxor, några strumpor och fyra pyjamasar.

Och så ytterkläder, förstås. Lillasyster är nu åtta månader och sitter alltid i sin åkpåse i vagnen när vi är utomhus, så något behov av ”rejälare” ytterplagg än så här finns inte (i bilen har hon en varm ullpläd över benen när det är kallt). Det är en vindfleeceoverall, en dunjacka, en tunnare vårjacka, en teddy-jacka, raggsockor, ulltofflor, vantar och några mössor i olika tjocklekar. Och där har ni kapseln som täcker alla vårens behov perfekt! Se lillasysters tidigare kapslar här och här.

Har du testat kapselgarderob för barnen än?

5 reaktioner till “Lillasysters vårkapsel 2019 (storlek 68-74)

 1. Jag har inte provat än. Men har en del kläder att gå igenom i stora plastbackar i källaren. Vi har tvillingpojkar på 6 år som ärver från sin storebror på snart 10 år. Storebror har haft sjukt mycket kläder, och jag har inte gått igenom dem, bara tvättat och lagt undan. Men nu är det läge att rensa och se vad som behövs. Vill precis som du ha en lättmatchad garderob där allt passar ihop🙂

  Gilla

  1. Ett stort projekt, men det låter som att du är peppad! Jag hejar på dig. Skönt att det finns ett syskon att ärva från, ni kanske inte behöver komplettera med så mycket då – om storebror haft stor garderob?

   Gilla

 2. Jag håller på att testa med vår yngste son. Så skönt att inte har för mycket kläder och tycker faktiskt det tar mindre tid att ha färre kläder och tvätta oftare. Vi har också egen tvättmaskin så därför behöver vi inte lika mycket kläder, handdukar osv. Vår äldste son sliter ut det mesta just nu särskilt byxor så blir inte så mycket kläder automatiskt och inte mycket att spara till lillebror heller. Men såklart kanske det slits mer eftersom vi väljer att inte ha så många plagg. Men även lättare att namna och ”hålla koll” på kläderna tycker jag. Tack för tips 😊

  Gilla

  1. Härligt! Visst gör det?! Jag tycker jag lägger mindre och mindre tid på tvätt, trots att barnen byter kläder ofta.
   Kan tänka mig att det slits mycket på kläderna hos er nu, jag börjar också märka av det nu när förskolan är igång…
   Kul att du gillade tipsen!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.