Storasysters kapselgarderob våren 2019 (storlek 98-104)

För ett tag sedan visade jag hur lillasysters kapselgarderob ser ut våren 2019, och idag ska ni få se storasysters dito. Som vanligt är det en blandning av nytt och begagnat (ärvt) och det exakta innehållet är detta:

 • 4 leggings, varav tre med något varmare ”borstad” insida. Jag (och storasyster) är otroligt nöjd med dessa GOTS-certifierade brallor från Lindex. De är varma, sköna och slitstarka. En perfekt förskolebyxa, med andra ord.
 • Fleecejacka (ärvd)
 • 6 långärmade tröjor (3 ärvda)
 • 2 t-shirts (ärvda)
 • 4 par strumpbyxor (ärvda)
 • 4 klänningar (ärvda)
 • Ej i bild: 9 par svarta strumpor, 9 trosor, 3 pyjamasar, och två par (ärvda) fleecebyxor att använda under skalbyxorna.

Enhetlig färgskala för enkel matchning och mindre tvätt. Två av de absolut största fördelarna med en kapselgarderob, om du frågar mig.

Vårgarderobens fyra klänningar. De nedersta är mer vardagliga (slittåliga), medan de övre främst är tänkta att åka på när det vankas fest och kalas. Dottern och jag är dock inte helt överens, hon vill helst ha den vita klänningen med rosa rosetter varje dag… Och då får hon det, om den är ren. Så vi får se hur länge den håller!

Och här är ytterplaggen:

Slår kylan till ordentligt plockar vi fram overall och andra vinterplagg igen. Vinterskorna kommer bytas ut mot något lättare/svalare inom den närmsta tiden. Eventuellt behöver också gummistövlarna bytas ut. Utöver det så tror jag att vi är redo för våren.

Förresten! Har ni tips på bra vår- och sommarsskor som är lämpliga för förskolan får ni gärna lämna en kommentar under inläggsrubriken. Detta blir ju första vår/sommarsäsongen storasyster är på förskola, så jag har dålig koll på vad vi behöver.

Och just det: Jag är inte sponsrad av något av inköpsställena jag länkar till. Jag länkar för att jag är en nöjd kund som vill underlätta för er läsare.

5 reaktioner till “Storasysters kapselgarderob våren 2019 (storlek 98-104)

 1. Så smidigt med så genomtänkt garderob och att allt matchar 😊. Försöker tänka samma till mina killar. Har samma mössa och tubhalsduk till mina killar men andra färger så praktiska halsdukar. Går aldrig runt och tittar i affärer längre, har två affärer där jag handlar till barnen om det är något helt nytt som ska köpas tycker även det är något som ger mig mer tid till annat och inte tar massa energi. Sommarsandaler har jag köpt kavat lite dyra men de har bara ett par så tycker det är värt det och vill att de har hel häl och hel tå när de cylklar och leker osv. Sedan brukar de ha ett par sneakers och gärna i skinn/immitation så de tål lite väta. Tack för intrressanta inlägg!

  Gilla

  1. Samma här, fönstershopping förekommer i stort sett aldrig nuförtiden. Jag har alltid varit klädintresserad, men aldrig gillat att gå i affärer av någon anledning. Det är så befriande att hitta några favoritmärken som man vet funkar, både för sig själv och barnen. Det sparar mycket tid och energi.
   Bra tips med hel tå och häl på barnskorna, det har jag inte tänkt på innan.
   Tack för att du engagerar dig, det betyder mycket.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.