Barnens sommargarderober

Ny säsong och barnens kapselgarderober har fått en uppdatering (igen). Och innehållet har nog aldrig varit större. Fler som känner igen att det blir så under sommarhalvåret? Förutom att vädret växlar friskt och att det därför behövs fler olika sorters plagg, så blir ju kläderna betydligt mycket smutsigare när barnen leker ute utan ytterplagg.

Tidigare i våras sålde jag skötbordet, eftersom vi byter blöja på golvet eller i sängen nu när lillasyster blivit mer rörlig. Hennes kläder förvarades ju där, men nu har jag ändrat om så att alla barnplagg finns i storasysters sovrum. Väldigt nöjd med att ha allting på samma plats.

I den högra garderoben hänger allt som överhuvudtaget går att hänga på en galge: Bodys, tröjor, klänningar, koftor och baddräkter. Lillasysters till vänster och storasysters till höger. Jag köpte en stor låda begagnade barngalgar, och det underlättar verkligen att ha dem. Bättre överblick och mindre tid som läggs på att vika alla miniplagg. Och så blir det enklare för storasyster att vara med och välja kläder själv.

I garderoben till vänster finns alla byxor/shorts, pyjamasar och underkläder, samt lillasysters plagg i kommande storlekar. I den runda korgen på översta hyllan har vi alla blöjbytarprylar: Ett par blöjor, salvor, vårservetter, blöjpåsar och D-droppar. Enkelt och smidigt att plocka med sig.

I vänstra överskåpet finns storasysters (ärvda) plagg i kommande storlekar, och i överskåpet till höger är det ytterplagg.

På golvet står det två korgar med blöjor och extra våtservetter.

Och så var det ju innehållet i deras respektive garderober! Som vanligt är storasysters en blandning av nytt och begagnat/ärvt, medan lillasysters till allra största del utgörs av plagg ärvda från storasyster.

Lillasysters sommargarderob (storlek 74-80)

 • 10 bodys
 • 2 t-shirts/linnen
 • 2 rompers (jag var också tvungen att googla det ordet första gången)
 • 2 klänningar
 • 3 koftor
 • 1 stickad tröja
 • 5 leggings
 • 3 shorts
 • 2 baddräkter
 • 1 uv-overall
 • 3 solhattar
 • 5 pyjamasar
 • Strumpor

Storasysters sommargarderob (storlek 98)

 • 3 t-shirts
 • 9 klänningar
 • 2 koftor
 • 3 långärmade tröjor
 • 2 tjockare tröjor
 • 4 3/4-leggings
 • 1 par leggings
 • 2 fodrade leggings
 • 5 strumpbyxor
 • 1 par shorts
 • 2 baddräkter
 • 1 solhatt
 • 3 pyjamasar
 • strumpor och trosor

Här har vi ytterplaggen. Storasyster har vindfleece + skaljacka och skalbyxor, en svart vindjacka att använda hemma, ärvd rosa (fejk)skinnjacka, tubhalsduk, mössa och vantar. 4 par skor som jag hoppas ska räcka över hela säsongen (hon fick välja två och jag två, ni kanske kan gissa vem som valde vilka…).

Lillasyster har ett regnställ, en skaljacka och en jeansjacka, och ett par mössor i olika tjocklek. Skor är inte aktuellt än, men om det skulle behövas under sommaren har vi alla storasysters sparade och redo.

Och här är extrakläderna jag tagit med till förskolan: 3 klänningar, ett par byxor och en t-shirt, vindfleece, regnställ, extra skalbyxor, solhatt, mössa och lite underkläder. Ett par ärvda skor och solkräm.

Puh, jag tror det var allt… Är det något ni vill veta mer om är det bara att fråga!

5 reaktioner till “Barnens sommargarderober

 1. Fint det blev 😀. Borde också testa att hänga barnens kläder på galge istället för att vika. Tycker barnen har ganska lite sommarkläder men kanske blir annorlunda med pojkar när man inte har sommarklänningar osv. Jag brukar ha jeansshorts dels för att det ofta är ganska lätt tyg att torka av och dels att alla överdelar passar till. I skoväg har de två sneakers ett par till ”fint” och ett par till förskolan, ett par gummistövlar och ett par sandaler. Skor har de inte ärvt av varandra. Kul att läsa hur ni gör 😊.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.