Min höstkapsel

Höstgarderoben! Sista spåren av sommarplagg är undanstoppade i sin låda, och det ni ser på bilden är ungefär vad som hänger i min garderob och alltså vad jag kommer ha på mig i höst. Det är ju det här som är den stora fördelen med en kapselgarderob, att när säsongerna skiftar går det blixtsnabbt att uppdatera garderoben och få snabb överblick över vad man har och vad man kan behöva komplettera med.

I byxväg innehåller min garderob två par jeans i olika modeller (de här och de här) och ett par svarta kostymbyxor (de här). Den svarta kappan är tekniskt sett inte min, utan ett stöldgods från min mammas garderob. Jag har alltså fortfarande inte hittat den perfekta svarta kappan, och nu börjar jag vara ganska nöjd med den här… I skoväg har jag ett par stövlar (Hunter), boots (Tiger), sneakers (Nike) och mina kängor från Dr Martens – vi är nu inne på det 14:e (!) året tillsammans. Utöver dessa ytterplagg har jag två halsdukar i ull, ett par skinnhandskar och en liten väska från Tiger som rymmer det nödvändigaste men inte så mycket mer.

Den absolut största delen av mitt liv tillbringar jag i mina ljusa jeans och en t-shirt + stor kofta. I t-shirtväg har jag det här: 1 vit, 4 svarta och 5 med tryck (ej i bild). Enkelt och bekvämt, samtidigt som man tar sig ur mjukisträsket man lätt hamnar i som föräldraledig. Vad gäller t-shirts kan jag förresten rekommendera de här och de här.

När jag vill göra mig till en smula, om jag ska ut eller så, byter jag t-shirt mot skjorta eller blus. Jag växlar mellan fem stycken av lite olika kvalitet och modell. En svart sidenskjorta från Filippa K (min är äldre, men det skulle lika gärna kunna vara den här), en svart polyesterskjorta från Filippa K (modell äldre), svart och vit blus från Filippa K (förra säsongens varianter av de här), samt en kortärmad svart sidenblus från InWear. Jag har också en tunn svart tröja i merinoull från Filippa K, en kashmirtröja från & Other Stories, och ett par stora ullkoftor från Filippa K.

Det var det! Om ni undrar över något är det som vanligt bara att fråga i kommentarerna.

9 reaktioner till “Min höstkapsel

 1. Har du bytt ut kostymbyxorna och jeansen från sommarens ? Verkar inte vara samma?
  Vad finns nu i sommarlådan och var förvarar du den ?
  Om man ska bygga upp en liknande kapselgarderob från en väldigt ” spretig ” och inte kan , har råd, att köpa allt på en gång , vilka kläder börjar man med då ?

  Gilla

 2. Fin stil du har 😊Håller på att jobba med min garderob nu då jag började jobba i januari igen efter föräldraledighet. Tack vare dina tidigare tips och en läst bok har jag gjort det mycket grundligare och tror jag kommer göra bättre inköp oxå. Klarar du dig med de få ytterplaggen? Jag blir alltid så smutsig även själv när vi leker ute, åker pulka, är i skogen osv. 🙈

  Gilla

  1. Tack snälla du! Hoppas det går framåt med egna garderoben. Nej, jag klarar mig inte på de ytterplaggen. Nu under våren/sommaren/hösten har jag oftast träningskläder när vi är ute, och på vintern vinterjacka + täckbyxor. Men saknar faktiskt någon form av ”skalställ” att ha under sommarhalvåret…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.