Moodboards till lägenheten

Något av det roligaste med att flytta är ju helt klart att planera inredningen. Den där nystartskänslan! Eftersom vi byter till ett mycket mindre boende kommer vi inte ta med oss alla möbler från huset. Sängar, lampor och småsaker behåller vi, men det är också en del möbler vi behöver komplettera med. Med en mindre boyta känns det viktigare än någonsin att alla möbler har rätt mått och proportioner, och att det finns en röd tråd som håller samman alltihop. För att få en överblick över just detta har jag satt ihop några moodboards. En del av innehållet på dem är sådant vi redan har, och annat är grejer vi behöver komplettera med, nytt eller begagnat.

Först ut: Vardagsrummet/köksdelen. Vi får inte plats med våra nuvarande soffor och fåtöljer från vardagsrummet, så en ny soffa med gott om sittplatser är på väg. Intill den blir det en liten fåtölj här hemifrån och (förhoppningsvis – om det får plats) vårt nuvarande soffbord. Till matplatsdelen har jag Blocket-bevakning på runda marmorbord och bruna stolar i Thonet-stil.

I sovrummet kommer vi ha alla böcker. Jag minns att farmor hade det så när jag var liten och det var så mysigt. Och så vår säng + varsitt sängbord. Våra nuvarande har jag sålt eftersom vi vill ha något stabilare, och det lutar mot att vi ersätter dem med de sängbord som hör till sängramen (Malm från IKEA). Även dessa räknar jag med att kunna hitta på andrahandsmarknaden.

Till storasysters rum har vi redan köpt en ”ny” säng (via Blocket). Barnens rum är små, så en växasäng känns som det bästa alternativet för henne. Om det varit en omställning att börja natta henne i en minisäng istället för den stora på 120 centimeter (vi ligger alltid bredvid tills hon somnat)? Ja. 😂 Men det får gå!

Och i lillasysters rum ska det bli ungefär som i kollaget ovan. Barnens rum blir det första vi fixar till när vi får tillträde, så att de ska känna sig hemma. Storasysters enda önskemål är hittills att ”nästan allt ska vara rosa” och att hon får ta med sin kanin och sin napp, så det ska nog gå bra.

Nu sitter jag på ett tåg mot Skåne där jag ska tillbringa några dagar. Trevlig helg!

3 reaktioner till “Moodboards till lägenheten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.