Barnens vintergarderober 2019/2020

Nu är barnens garderober uppdaterade inför vintern. Så skönt att ha det gjort innan flytten. De plagg som inte är i rätt storlek/säsong är nedpackade och undanstoppade, och det ni ser på första bilden är det vi kommer använda de närmsta månaderna. Så när flyttdagen kommer är det bara att slänga ner allt i varsin kasse! Storasysters ytterplagg är desamma som förra vintern (+ skor från höstgarderoben). I början av året köpte jag många vinterplagg på rean, som då var lite för stora men nu sitter perfekt. Så har jag har tänkt göra i år också (för varför betala fullpris?).

Vad gäller lillasysters ytterplagg så har hon en fleeceoverall, en vinteroverall och en dunjacka + mössor, vantar, raggsockor och skor. Det mesta ärvt från storasyster och kusinerna.

I lillasysters garderob har det blivit några förändringar sedan sist. Dels så har hon vuxit ur många bodys, så några av dem ska till Erikshjälpen och andra är så slitna att de får gå direkt till textilåtervinningen. Och så blev plötsligt ALLA byxor alldeles för korta. Vi hade inte kvar några byxor från storasyster i den här storleken, så jag har köpt tre nya och plockat fram tre ärvda i en större storlek. Några ”nya” överdelar har också plockats fram från lådan med storasysters avlagda kläder. Snart kommer det behövas pyjamasar i större storlek, men det får bli julklappar! Förutom det känns vintergarderoben komplett och den består av ungefär 12 överdelar, hälften så många byxor och tre klänningar. Den guldiga och den rödrutiga klänningen är nya och storasyster har fått likadana.

Och här är storasysters sida av garderoben. Fyra klänningar från höstgarderoben har jag plockat bort (pga blev aldrig valda), och ett par nya har alltså lagts till inför julen. Allt som allt består hennes garderob av 4 tjockare tröjor/koftor, 8 klänningar (en var på när bilden togs), 1 t-shirt, 1 väst och 5 byxor. Plus underkläder och pyjamasar, såklart.

Under hösten/inför vintern har det med andra ord inte gjorts särskilt många köp till barnens garderober, och det är jag väldigt nöjd med. Det ÄR ju otroligt lockande att köpa nya barnkläder. För att utbudet är lika stort som priserna är låga. Men jag försöker lägga band på mig och maxa med det vi har istället för att köpa nytt. Med färre men bättre och mer funktionella plagg behöver en barngarderob inte vara särskilt stor – det gynnar ju varken miljön, plånboken eller sinnesfriden (för att ju fler plagg desto mer att tvätta och ta hand om). Och genom att avstå impulsköpen kan man, med åtminstone lite mindre dåligt samvete, unna sig några nyköp då och då. Framförallt gillar jag ju, som ni vet, att klä barnen i matchande finkläder och satsar gärna på ett par sådana uppsättningar per säsong/halvår. De rödrutiga klänningarna jag köpt kommer barnen ha i jul, och de guldiga på andra kalas och festligheter.

Det var det – hoppas ni uppskattade titten!

En reaktion till “Barnens vintergarderober 2019/2020

  1. Fint ni har det i garderoberna. Har liknande tänk som du. Brukar köra mjuka jeans till mina killar så passar alla överdelar till. Köper oxå nya finkläder eftersom jag gillar att syskonmatcha, gäller att passa på så länge de går med på det 🙂 I år fick vi ärva overaller av kompisar så skönt. Annars är nog våra mest använda plagg flecceregnställ och varmfodrade allvädersstövlar. Vår 5 åring sliter mycket kläder nu och särskilt utomhus. Han har faktiskt 2 allvädersstövlar och 1 par vinterkängor. Då det flera gånger varit så att stövlarna blivit blöta invändigt och varit svåra att få torra till nästa dag. Där märker jag skillnad sedan vi började jobba efter föräldraledigheten. Men så länge det är behovsstyrt så känns det ok tycker jag. Lillebror ärver endel men inte allt då de har väldigt olika kroppsform och är födda lite olika säsong. Kul att läsa om fler som tänker kring barnens kläder!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.