Barnens julklappar 2019

Det finns mycket att säga om barn och julklappar: Vilken typ av presenter man ska satsa på, hur många per barn, vilken prisnivå man ska lägga sig på. Och så vidare. Första jularna köpte vi inte klappar till våra barn, eftersom spädbarn skiter i tomten och behoven var små. Då de dessutom alltid fått julklappar från släkten har vi inte sett något behov av att addera ännu mer. Men i år är barnen snart 3,5 respektive 1,5, och det pratas mycket om julen och tomten. Lillasyster bryr ju sig inte ännu, men storasyster är väl medveten om vad som väntar, och därför känns det roligt att få ge henne några väl genomtänkta julklappar. Som utlovat ska jag visa er vad vi köpt, men innan dess vill jag lämna en brasklapp för att undvika dålig stämning (eftersom jag lärt mig att det här med presenter är ett känsligt ämne): Det finns inga rätt eller fel vad gäller julklappar och presenter i övrigt. Inga eller hundra julklappar – man väljer det som passar den egna familjen.

Med det sagt gillar jag verkligen tumregeln ”something they want, something they need, something to read” vad gäller presenter.

Storasysters julklappar: En verktygslåda (want), resväska (”need”) och en atlas (read).

Det där med ”need” är ju relativt eftersom vi förser barnen med vad de behöver året om, så jag tänker ”need” som i praktiska saker som ändå är roliga att få i present. I år ska storasyster få en egen resväska, och jag anar total succé. Bakgrund till julklappen är denna: 1) Hon älskar väskor (eller egentligen allt som kan användas för att packa saker i). Det packas i och packas upp och leks semester, utflykt och att ”gå till jobbet”. 2) Hon älskar att låna sin pappas kabinväska med hjul, och 3). Hon älskar Pippi, rosa och prickar. Nu kommer säkert den här lilla resväskan användas främst för lek, men den blir också praktisk om vi åker iväg eller om hon sover borta någon natt. Lilla Kånken-väskan brukar räcka för det allra nödvändigaste, men vid en övernattning är det ju ofta extra ytterplagg och annat skrymmande som ska med.

Förutom resväskan ska hon få en kartbok eftersom hon är väldigt inne på kartor just nu, och så en verktygslåda – som varit det enda återkommande önskemålet. Det ska dessutom vara ”en riktig som pappas” och den här från Micki är så fin!

Magnetisk bokstavstavla till julstrumpan.

Bokstavslådan på bilden ovan ska storasyster få i sin julstrumpa. Hon är superinne på bokstäver just nu eftersom de jobbar mycket med det i förskolan. Hemma pratar vi mycket om vem som har vilken bokstav och hon vill gärna att vi ska skriva dem åt henne, men med den här lådan tror jag hon kommer hitta och sätta ihop bokstäver på egen hand.

Lillasysters julklappar: 4 pyjamasar (want/need) och en ljudbok (read) till julstrumpan.

Och här har vi lillasysters julklappar! Fyra pyjamasar, vilket egentligen är det enda hon behöver. De har jag fördelat på tre paket, så att båda barnen ska få lika många. Egentligen bara för syns skull, för att storasyster ska se att lillasyster också får paket. Sånt där är viktigt. Ljudboken ska tomten lämna i julstrumpan. Jag är jättenöjd med alltihop!

Hur tänker ni kring julklappar? Vore spännande att höra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.