Om

Hej!
Jag heter Amanda. Jag är en föräldraledig småbarnsmamma som skriver om familjeliv och minimalism. Jag är så glad att du hittat min blogg – välkommen!
Jag lever villaliv i en stad i södra Sverige, tillsammans med min man och våra döttrar födda 2016 respektive 2018. När jag inte är hemma med barnen arbetar jag inom socialtjänsten.
För drygt tre år sedan fattade jag ett beslut om att sträva mot en mer minimalistisk livsstil. Beslutet grundade sig i något så enkelt (och svårt) som en önskan om att leva ett mer högkvalitativt liv, med färre distraktioner och mer utrymme för det som är viktigt i livet. Min man hade tack och lov samma önskan. Att byta livsstil och ge sig tiden att undersöka vad som egentligen betyder någonting händer inte över en natt, men vi närmar oss sakta men säkert.
Vår livsstilsförändring är ständigt pågående och vi lär oss successivt att leva lite enklare. Vi har under de senaste åren gjort oss av med cirka 75 % av våra saker, och har snabbt märkt av positiva bieffekter som mer tid och pengar än tidigare. Livet har helt enkelt förändrats till det bättre, och med det som utgångspunkt fortsätter vi vår minimalistiska resa.
Jag är på intet sätt en livsstilsexpert, utan en helt vanlig förälder som försöker få småbarnslivet att gå ihop. Jag försöker greppa den här önskan om ett enklare liv, och vill dela med mig av mina erfarenheter och vad som fungerat för vår familj. Jag är nämligen övertygad om att vi är många som delar längtan om att leva enklare, men bättre och sannare mot oss själva. Jag talar inte om minimalism i form av Instagram-perfektion, ett ekande tomt hem eller perfekta kapselgarderober – utan om ett liv som får oss att känna oss genuint lyckliga. Även om det gör oss lite udda och annorlunda än grannarna.
I dagens samhälle matas vi dygnet runt med budskap om att maxa våra liv – att mer och nyare är bättre och något vi alltid bör sträva emot: Perfekta barn, perfekta hem, massor av vänner, en kalender fylld av aktiviteter, välbetalda arbeten och proppfulla garderober.
Jag tror inte att det livet är för alla. Det är definitivt inte för mig.
Vill du komma i kontakt med mig? Mejla: enkelt_familjeliv@outlook.com