Hej!

Jag heter Amanda och är en småländsk småbarnsmamma som skriver om minimalism. Det gör mig så glad att du hittat hit – välkommen! Tillsammans med min man och våra döttrar, födda 2016 respektive 2018, lever jag villaliv i stan. Just nu är jag föräldraledig, men vanligtvis arbetar jag inom socialt arbete.
Jag tror att de flesta av oss har lätt för att ta till oss idén om att konsumtion gör oss lyckliga. Och varför skulle vi inte göra det? Vi har ju under hela våra liv matats med budskapet om att mer är bättre. Det är precis därför det kan upplevas som annorlunda, och kanske till och med skrämmande, att tänka precis tvärtom. Att börja ifrågasätta tidigare tankemönster, och långsamt förstå att det faktiskt kan vara MINDRE konsumtion som leder till mer lycka.
För mig är hela meningen med livet är att hitta sätt att njuta av det. Jag tror på upplevelser istället för saker, och på att mindre för det mesta är bättre. För mig är hela grejen med en minimalistisk livsstil att få mer tid, pengar och energi över till det som är värdefullt på riktigt. Det är tankar om det jag vill formulera och inspirera kring här.
Min blogg är knytpunkten för mina tankar, tips och erfarenheter kring familjeliv och minimalism. Jag gillar också att hänga på Instagram (@enkeltfamiljeliv). Jag hoppas att du som läser ska hitta något som inspirerar.
Vill du komma i kontakt med mig? Mejla: enkelt_familjeliv@outlook.com